Svjetski dan mlijeka u znaku MUUUologije

U povodu Svjetskog dana mlijeka, predstavljene su stranice www.MUUUologija.com čiji je cilj na ležeran i zabavan način informirati javnost o važnosti konzumacije mlijeka u svakodnevnoj prehrani. Svjetski dan mlijeka pokazao se najboljom prilikom za pokretanje edukativnog projekta MUUUologija i njegovih službenih internetskih stranica te skretanje pozornosti na ovu prirodnu i nutritivno visokovrijednu namirnicu. Mlijeko je sastavni dio pravilne i uravnotežene prehrane, o čemu MUUUologija educira javnost na zabavan način na vlastitim stranicama, ali i profilima na Facebooku i Twitteru.

Svjetski dan mlijeka u znaku MUUUologije


Na obilježavanju Svjetskog dana mlijeka i predstavljanju MUUUologije u Centru Kaptol pridružili su se i ambasadori MUUUologije Ida Prester, Larisa Navojec, Belma Hodžić i Mario Valentić. Ambasadori MUUUologije, i sami veliki ljubitelji mlijeka, pridružili su se kampanji kako bi skrenuli pozornost na važnost svakodnevne konzumacije mlijeka koje je prirodno, zdravo i, prema riječima ambasadora, „jednostavno cool".

Na mliječnom baru u Centru Kaptol ambasadori MUUUologije s poznatim koktel-majstorom Sašom Lovrenščakom sudjelovali su u pripremi MUUU koktela, zdravih i osvježavajućih koktela na bazi mlijeka. Koliko je mlijeko ukusna, ali i inspirativna namirnica imali su se priliku uvjeriti i brojni posjetitelji mliječnoga bara koji su osim u MUUU koktelu uživali u brojnim vrstama domaćeg Dukatova mlijeka, kao i u ukusnim i zdravim voćnim jogurtima.

Svjetski dan mlijeka prije devet godina pokrenula je Organizacija za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih naroda (FAO), koja aktivno potiče konzumaciju mlijeka i mliječnih proizvoda u svakodnevnoj prehrani.